Jeszcze nigdy nie jadłam owoców morza i nie byłam do nich za bardzo przekonana. Jeśli Wy macie podobnie, to koniecznie ugotujcie tą zupę, a z pewnością w nich zagustujecie. Charakteru dodaje im odrobina mleka kokosowego, które świetnie kompunuje się również z innymi składnikami zupy. Składniki na 5-6 porcji: ok. 2 l wody ok. 250 g włoszczyzny na bulion 200 g owoców morza 400 g pomidorów (mogą być z puszki) 1 średnia cebula pół średniej cukinii pęczek natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka mleka kokosowego ...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.