Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna smaku... takiej herbaty nawet nie trzeba reklamować. Jabłka doskonale komponują się z cynamonem a suszona żurawina dodaje nieco słodyczy i kwaskowości. Składniki: 2 szklanki zaparzonej czarnej herbaty laska cynamonu gwiazda anyżu średnie jabłko garść suszonej żurawiny opcjonalnie cukier lub miód do dosłodzenie Sposób przygotowania: Herbatę zaparzyć razem z cynamonem i anyżem w dzbanku. Dodać półplasterki jabłka i garść suszonej żurawiny. Herbatę można dosłodzić wedl... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...