Składniki: 1 l białego wytrawnego wina 50 ml likieru 80 ml soku pomarańczowego 250 ml wody 25 dkg cytryn 25 dkg pomarańczy 1 szklanka cukru kryształu 250 ml araku Sposób wykonania: Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki za pomocą tarki do ścierania skórek cytrusów, wymieszać z wodą i cukrem. Zagotować, przecedzić i wystudzić. Wycisnąć cytryny. Odcedzony i schłodzony wywar ze skórek cytryny połączyć z winem, likierem, arakiem i sokiem z cytryn i pomarańczy.... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...