LAZANIA

LAZANIA

LAZANIA

Składniki: 400 g makaronu lazania 400 g mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 1 marchew 1 jajko 100 g sera gouda 1/2 łyżeczki oregano sól do smaku pieprz do smaku oliwa Składniki na sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 żółtko 1/2 szklanki rosołu mięsnego lub z kostki 1/2 szklanki mleka 180 g startego sera żółtego 3/4 szklanki śmietany gęstej sól pieprz Sposób przygotowania: Przygotowujemy sos beszamelowy: W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła i przesmażyć z 1 łyżką mąki. Dodać mleko, żółtko i śmietanę. Wym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.