Piernik świąteczny z foremki ( wilgotny i mięciutki ).

Piernik świąteczny z foremki ( wilgotny i mięciutki ).

  Piernik nie wysycha zbyt szybko.   Składniki : 4 całe jajka 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 6 łyżek miękkiej marmolady lub powideł śliwkowych 2 szklanki mleka ( 2% tłuszczu ) 4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 przyprawa do piernika 2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki płaskiej soli Sposób wykonania :   J ajka ubijamy z cukrem i solą trzepaczką lub mikserem w większej misce. Do ubitych jajek wlewamy olej oraz dodajemy marmoladę lub powidło. Całość mieszamy rózgą cukierniczą lub miksujemy mikserem na w...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.