Pieczarki marynowane z czerwoną papryką.

Pieczarki marynowane z czerwoną papryką.

Pieczarki marynowane z czerwoną papryką.

Składniki : 1 kg małych pieczarek 3 cebule 2 papryki czerwone Marynata : 3 listki laurowe 2 szklanki wody 8 łyżek octu winnego 6 % 15 ziarenek pieprzu 1 łyżka soli cukier do smaku po 1 łyżeczce :    tymianku    rozmarynu    estragonu Sposób wykonania :   P ieczarki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą . Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski. W dużym garnku zagotuj wodę z solą i octem. Do gotującej wody wrzuć grzyby, cebu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.