Grzyby pasteryzowane do zup i sosów.

Grzyby pasteryzowane do zup i sosów.

Grzyby pasteryzowane do zup i sosów.

Składniki : 2 kg świeżych grzybów 4 szklanki wody sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w paski lub plasterki,według potrzeb i uznania.Zalać gorącą wodą , dusić na średnim ogniu, doprawić do smaku pieprzem i solą. Kiedy będą prawie miękkie zdjąć z ognia,przełożyć do czystych słoików. Słoiki szczelnie zakręcić pokrywkami i pasteryzować około 30 minut.  Tak przygotowane grzyby zimą lub wiosną przydadzą się nam w kuchni do różnych potraw np. sosów,zup itp.&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.