Dżem z owoców jarzębiny.

Dżem z owoców jarzębiny.

Dżem z owoców jarzębiny.

Składniki : 1 kg owoców jarzębiny 1/2 kg jabłek 1/2 kg brzoskwiń 1/2 kg cukru 1/2 szklanki wody Sposób wykonania :   J arzębinę opłucz, osusz, oberwij owoce z kiści, przesyp do foliowego woreczka i włóż  do zamrażalnika na co najmniej 2 dni. Następnie wsyp zamrożoną jarzębinę do rondla ( nie musisz jej rozmrażać ), podlej wodą. Rondel postaw na ogniu i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, co pewien czas mieszając. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na ćwiartki, wsyp do gotującej się jarzę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.