Przepis na : obiad
Zasmakują każdemu, nawet największemu niejadkowi, ponieważ są wyjątkowe w smaku, delikatne i aromatyczne. Polecam Składniki: 500g – 600g fileta z indyka lub mielonego z indyka 6 łyżek bułki tartej 3-4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżeczki musztardy chrzanowej 3-4 łyżki sezamu 3-4 łyżki mleka niezagęszczonego kondensowanego lub 3,2% 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, papryka słodka mielona, kurkuma mielona, gorczyca, bazylia, majeranek, czosnek niedźwiedzi otarty Dodatkowo: 0,66 lit...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.