SORBET Z ZIELONYCH JABŁEK I NAJPRZYSTOJNIEJSZY CUKIERNIK

SORBET Z ZIELONYCH JABŁEK I NAJPRZYSTOJNIEJSZY CUKIERNIK

SORBET Z ZIELONYCH JABŁEK I NAJPRZYSTOJNIEJSZY CUKIERNIK

Przepis na : deser

Może się wydawać, że zrobienie sorbetu jest wyjątkowo proste. Bierzemy sok i cukier i mrozimy. Nic bardziej mylnego. Przygotowanie dobrego sorbetu, to kilkuetapowy proces, dzięki któremu sorbet nie będzie bryłą lodu, a miękkim i smacznym deserem.  Zaadoptowałam przepis mojego ulubionego (i zarazem ideału z wyglądu ;)) cukiernika, Johnnego Iuzzini. Przepis Znalazłam w książce "Dessert fourplay". Książka jest wyjątkowa i choć mam ją już prawie rok, dopiero teraz odważyłam się coś z niej przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.