Przepis na : deser
Placuszki śniadaniowe lub deserowe od czasu do czasu goszczą na naszym stole. Z reguły robię je na mleku, ale podczas wczorajszej wizyty w polskim sklepie kupiłam serek homogenizowany, więc postanowiłam poeksperymentować. Muszę przyznać, że taka wersja placków jest delikatna, słodsza i bardziej puszysta. Jedyną trudność w ich przygotowaniu stanowi umiejętne obchodzenie się z mocą palnika. Smażenie na zbyt dużym ogniu spowoduje spalenie się spodu przed ścięciem wierzchu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, pros... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...