Pyry z gzikiem jest to danie kuchni wielkopolskiej, które przygotowuje się głównie w czasie postu i składa się z ziemniaków ugotowanych w mundurkach i gziku. Gzik jest to odpowiednio doprawiony twaróg. Tą potrawę można doprawiać śmietaną, solą, pieprzem i olejem. Powstało w pierwszej połowie XIX wieku i jadane było głównie tylko w piątki. Danie podawane jest w Wielkopolskich restauracjach, gdzie ziemniaki w mundurkach często zostają zastąpione obranymi ziemniakami lub chlebem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl