Podpłomyki z serkiem wiejskim i szczypiorkiem

Podpłomyki z serkiem wiejskim i szczypiorkiem

Podpłomyki z serkiem wiejskim i szczypiorkiem

Staropolskie chlebki zwane podpłomykami, są najstarszą znaną formą pieczywa. Prymitywne placki wypiekane z mąki pszennej, wody i soli, niegdyś wypiekane na rozgrzanym kamiennym piecu lub blasze umieszczonej nad żarem ogniska. Jedzone przez dawnych Słowian w podobnych okolicznościach, jak dzisiaj spożywamy chleb. Dzisiejsze podpłomyki przybierają urozmaicone nowoczesne formy. Do ciasta można dodać prażoną cebulkę lub suszone zioła takie jak kminek, czarnuszka, tymianek. Podpłomykowe placki można także wzbogac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.