Placki Shreka ze szpinakiem

Placki Shreka ze szpinakiem

Placki Shreka ze szpinakiem

Przedstawiam placki Shreka którymi zajadał się w swoim domu na bagnie. Zielone placuszki które pokochają wszystkie dzieci i dorośli. Placuszki przygotowałam na bazie naturalnego serka homogenizowanego z Piątnicy, który ma bardzo dobry skład. Placki Shreka są mięciutkie, masa ma świetną konsystencję dzięki czemu placki z łatwością się smażą. Szpinak nadaje shrekowy kolor ale jest zupełnie nie wyczuwalny. Najlepiej użyć szpinaku baby, który jest najdelikatniejszy (można dodać świeży lub wcześniej umyty i zamrożo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.