Haluszki z bryndzą i karmelizowanym boczkiem

Haluszki z bryndzą i karmelizowanym boczkiem

Haluszki z bryndzą i karmelizowanym boczkiem

Haluszki to najpopularniejsze danie kuchni słowackiej, dostępne praktycznie na każdym kroku w tamtejszym rejonie. Haluszki to nic innego jak kluski ziemniaczane otulone sosem z owczego sera – bryndzy, podane z chrupiącymi skwarkami z boczku. Bryndzové halušky w zależności od regionu Słowacji przygotowywane są w nieco innych proporcjach. Podany poniżej przepis jest najbardziej popularny i według mnie najsmaczniejszy. Drukuj Bryndzové halušky – bryndzowe haluszki z chipsami z boczku 5 od 1 osoby ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.