Gofry szarlotkowe z tartym jabłkiem

Gofry szarlotkowe z tartym jabłkiem

Gofry szarlotkowe z tartym jabłkiem

Gofry jabłkowe to ostatnio mój numer 1 jeśli chodzi o wypiekanie domowych gofrów. Ostatnio odwiedziłyśmy z córeczką bliską rodzinę, spacerowałyśmy po sadzie i nazbierałyśmy dla siebie całe mnóstwo polskich jabłek, w tym moich ukochanych papierówek. Śmiało stwierdzam że z papierówkami gofry wychodzą najlepsze. Papierówka szybko się praży i mięknie, starta na tarce po 3 minutach w gofrownicy zamienia się w przepyszny jabłkowy mus. Jeśli masz dostęp do tego gatunku jabłek, spróbuj ich koniecznie, są cudowne. Bard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.