Ta szarlotka jest nie tylko oszczędna w składniki, ale nie wymaga też dużo pracy. Dlatego proponuję ją na dobry początek tygodnia :) Składniki : (na formę o średnicy 26 cm) 250 g masła (bez dodatku oleju) 1/2 kg mąki 2 żółtka pół łyżeczki soli pół szklanki cukru pudru 100 ml zimnej wody Nadzienie jabłkowe : 8 dużych, twardych, raczej kwaśnych jabłek, np. szara reneta 60 g cukru ( najlepiej brązowego al... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula