Ciasto robi się właściwie samo. Trzeba tylko dodawać składniki w takiej kolejności jak są tu zapisane. Składniki : 100 g drożdży, ja dałam 65 g 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 5 roztrzepanych jajek 5 szklanek mąki pszennej ( unikajcie tu krupczatki, bo ciasto będzie się kruszyć i będzie suche) 1 szklanka oleju, u mnie słonecznikowy Przygotowanie : Do dużej miski wsypujemy na dno dokładnie rozkruszone drożdże Na drożdże rozsypujemy cukier, mleko lekko podgrzewamy i wylewamy na cukier Na wierzch cukr... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula