Pieczeń z mięsa rosołowego

Pieczeń z mięsa rosołowego

Pieczeń z mięsa rosołowego

Mięso z rosołu nie zawsze znajduje chętnego by je zjeść:) Moje nie zalegało długo w lodówce, postanowiłam wykorzystać je do pysznej pieczeni. Składniki : ok. 20 dag mięsa wołowego - ugotowanego ok.30 dag mięsa z z indyka - ugotowanego 2 duże jajka mała sucha bułka, szklanka mleka sól, pieprz, papryka ostra mielona, gałka muszkatołowa szczypiorek, koperek 2 łyżki roztopionego masła Przygotowanie: Ugotowane mięsa pozbawić ewentualnie kości, zmielić Suchą bułkę namoczyć w mleku Do mięsa dodać żółtka, przyprawy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, bułki, mielone, grzyby, chleb, indyk, rosół, mięso mielone

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.