Składniki : 1/2 szklanki kaszy strąk ostrej papryczki 5 gałązek mięty sól, masło Przygotowanie : Umyte i osuszone listki mięty i papryczkę wrzucamy do miksera, blendujemy Odmierzamy kaszę, zalewamy ją w garnuszku szklanką wrzątku z łyżką masła i szczyptą soli- przykrywamy pokrywką Po 5 min, kasza gotowa, łączymy ją z miętą i papryką- mieszamy łyżką. To może być szybkie, proste śniadanie lub kolacja również... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula