Chleb kaszubski na podmłodzie

Chleb kaszubski na podmłodzie

Chleb kaszubski na podmłodzie

                                         Podmłoda : 250 g mąki żytniej chlebowej250 g letniej wody12 g świeżych drożdżyRozprowadź w wodzie drożdże, następnie dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną podmłodę odstaw pod przykryciem do fermentacji na 6-8 godzin. Optymalna temperatura fermentacji wynosi 27 – 28 °C. Składniki (na chleb a 800 g):cała podmłoda250 g mąki pszennej typu 55... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, ciekawe przepisy, pieczenie, mleko w proszku, naleśnik, naleśniki, ciasto na naleśniki, ciasto mleko w proszku, chleb na drożdżach , proste ciasto

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.