Przepis na : śniadanie
Coraz mocniej zakochuję się w owsiance. Powoli odkrywam na jak wiele sposobów można ją przygotować. Niedawno przyszło mi do głowy wymieszanie jej z…tofu. Brzmi dziwnie i niesmacznie? Może i tak, ale wierzcie mi że jest przepyszne, zwłaszcza z musem owocowym! Poza tym dodatek tofu to świetny pomysł na wzbogacenie śniadania w białko, szczególnie jeśli nie jemy nabiału. Przepis podzieliłam na bazę (czyli tę dolną, jasnoróżową warstwę z tofu) i na dodatki – możecie dorzucić to, na co macie ochotę. Ja ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...