Kanelbullar – idealne drożdżówki z cukrową posypką

Kanelbullar – idealne drożdżówki z cukrową posypką

Kanelbullar – idealne drożdżówki z cukrową posypką

Przepis na : deser

W okresie Wielkanocy w moim domu zaczynają królować drożdżowe wypieki. Drożdżowe baby nie zawsze cieszą się największym powodzeniem, za to świeżej drożdżówki nigdy nikt nie odmawia. Te są wyjątkowe – w formie uroczych wianuszków lub, jak kto woli, ślimaczków nadzianych aromatycznym cynamonowym nadzieniem. Polecam je nie tylko od Święta. Pochodzą ze Skandynawii i zwą się Kanelbullar. Ich charakterystyczną cechą jest chrupiąca cukrowa posypka nadająca charakteru. Ja jestem w nich zakochana – nie d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.