Przepis na : śniadanie
Zapraszam Was na pyszne razowe placuszki. Puszyste i bardzo sycące. Z jagodami. Na jogurcie naturalny. Składniki: Z przepisu wyszło 9 sztuk. 80 g mąki pszennej razowej*, 40 g mąki pszennej tortowej, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 jajko, 130 g jogurtu naturalnego **, 2 łyżki oleju rzepakowego, 70 g jagód do podania : jogurt naturalny, miód, jagody W misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz jagód, ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...