Chleb kukurydziany

Chleb kukurydziany

Chleb kukurydziany

Pyszny, o pięknej żółtej barwie, zwartym miąższu i chrupiącej skórce. Polecam. Całej naszej rodzinie smakował Wieczorem zrób poolish 225 g mąki pszennej chlebowej 225 g wody 0,5 g suchych drożdży instant lub 1g świeżych drożdży Wymieszać wszystkie składniki dokładnie. Zawinąć szczelnie folią spożywczą i odstawić na 12-16 godzin w temperaturze pokojowej Ciasto właściwe 445 g mąki pszennej chlebowej 225 g mąki kukurydzianej 342 g wody 1 łyżka soli 6 g suchych drożdży instant 3 łyżki oliwy z oliwek cały zaczyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję