Produkty potrzebne; Ocet Balsamiczny 2-3 łyżeczki Pomarańcz 1 sztuka Miód 3-4 łyżk Olej 500ml Natka pietruszki 1 pęczek Czosnek 3-4 ząbki sól 1 łyżeczka pieprz 1 łyżeczka gałka muszkatałowa 1 łyżeczka musztarda typu Dijon 2-3 Łyżki Sposób przyszykowania: 1. Do miski wrzucamy pokrojony na pół czosnek, natkę piętruszki. 2. Skrapiamy sokiem z pomarańczy, przyprawiamy solą,pieprzem i gałką, mieszamy do wszystko, 3. Zalewamy olejem, octem, dodajemy musztardę i... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...