Pęczotto z grzybami leśnymi Las w tym roku wyjątkowo nie jest dla nas łaskawy i nie obdarza grzybami, albo ja po prostu grzybów nie widzę. M. udało się jednak nazbierać trochę na pęczak z grzybami, czyli pęczotto. Nazwa ta staje się coraz popularniejsza, choć dla mnie brzmi trochę dziwnie (jeszcze dziwniejsze wydaje mi się jaglotto ;) ). Pochodzi oczywiście od risotto i zachowuje taki sam schemat przygotowywania. Pęczak sprawdza się tu doskonale, zachowuje sprężystość i naprawdę trudno byłoby go rozgotować. O... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...