Po dłuższej przerwie powracam na chwilę z nowym przepisem. Przepis będzie na słodko. Tym razem padło na tartę z pysznymi sezonowymi jeżynami i egzotycznym, przesłodkim i bardzo dojrzałym mango. To wszystko na kruchym spodzie zatopione w serku mascarpone. Świetny deser, bez dodawania cukru! Słodycz owoców i delikatność mascarpone wystarczą do tego pysznego, letniego ciasta. Tarta z jeżynami, mango i mascarpone Składniki: kruche ciasto na tartę 250 g mąki, 100 g masła, 2 jajka, 2 łyżeczki cukru pudru trzcinoweg... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...