Makaron alla puttanesca z cieciorką i szparagami

Makaron alla puttanesca z cieciorką i szparagami

Makaron alla puttanesca z cieciorką i szparagami

Przepis na : obiad

Ostatnio trochę zapomniałam o makaronie. Odkąd prowadzę bloga i prowadzę intensywne poszukiwania nowych smaków, makaron zszedł na dalszy (nawet nie drugi!) plan. Zastąpiły go kasze, fasola, cieciorka czy soczewica. Jednakże ostatnio makaron wrócił do łask i znów zagościł na moim stole. Efektem tego jest między innymi makaron z włoskim sosem puttanesca z dodatkiem cieciorki i szparagów. Makaron z sosem puttanesca z cieciorką i szparagami Składniki: 250 g makaronu "sprężynki", 7-8 zielonych szparagów (cienkich), ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.