Przepis na : obiad
Ostatnio trochę zapomniałam o makaronie. Odkąd prowadzę bloga i prowadzę intensywne poszukiwania nowych smaków, makaron zszedł na dalszy (nawet nie drugi!) plan. Zastąpiły go kasze, fasola, cieciorka czy soczewica. Jednakże ostatnio makaron wrócił do łask i znów zagościł na moim stole. Efektem tego jest między innymi makaron z włoskim sosem puttanesca z dodatkiem cieciorki i szparagów. Makaron z sosem puttanesca z cieciorką i szparagami Składniki: 250 g makaronu "sprężynki", 7-8 zielonych szparagów (cienkich), ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...