Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Przepis na : obiad

Zastanawialiście się kiedyś co zrobić z ryżem, który został po obiedzie? Niektórzy wrzucają go do zupy, inni zjadają na następny dzień zamiast makaronu, ja przygotowuję pyszne kotleciki z dodatkiem czerwonej fasoli, które piekę w piekarniku. Można je również z powodzeniem usmażyć na głębokim oleju. Tak czy siak wyjdą wspaniałe i bardzo smaczne! Fasolowo - ryżowe chrupiące kąski Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 duży ząbek czosnku drobno posiekany, 1/2 pęczku szczypiorku, 5 susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Pełna LodówkaPełna Lodówka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, ryż, czerwona fasola, fasola czerwona, suszone pomidory, papryka, obiad, zdrowe przepisy, zdrowe, przepisy fit, makaron, fit, makarony, zupa, warzywa, wegańskie, kotlety, kotlet, przystawki, przekąski, ryż z warzywami, zdrowe obiady, makaron na obiad, obiad z makaronem, makaron na słodko, kotlety ryżowe

Inne przepisy z Pełna Lodówka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.