Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Przepis na : obiad

Zastanawialiście się kiedyś co zrobić z ryżem, który został po obiedzie? Niektórzy wrzucają go do zupy, inni zjadają na następny dzień zamiast makaronu, ja przygotowuję pyszne kotleciki z dodatkiem czerwonej fasoli, które piekę w piekarniku. Można je również z powodzeniem usmażyć na głębokim oleju. Tak czy siak wyjdą wspaniałe i bardzo smaczne! Fasolowo - ryżowe chrupiące kąski Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 duży ząbek czosnku drobno posiekany, 1/2 pęczku szczypiorku, 5 susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.