Banalnie prosty domowy ser paneer (panir)

Banalnie prosty domowy ser paneer (panir)

Banalnie prosty domowy ser paneer (panir)

Większość ludzi myśli, że przygotowanie własnego sera w domu, to zbyt "ciężka sprawa". Owszem, osobiście nie podjęłabym się produkcji żółtego sera, która wymaga dużo większych nakładów mleka (około 11 litrów na kilogram sera), energii czy też miejsca o które ciężko mieszkając w wieżowcu na ostatnim piętrze. Ale nie o żółtym serze dziś mowa, a o białym zwanym paneer (panir). Jest to popularny ser dodawany do dań kuchni indyjskiej. Jest sprężysty i delikatny w smaku. Daje się łatwo kroić i nie kruszy się tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.