ZaKwas na ChleB

ZaKwas na ChleB

ZaKwas na ChleB

Zakwas na chleb robię już od dawna, to nic trudnego wbrew pozorom.fot.Jacek M.(Cloney)Potrzebujesz:Dziś zrobimy go razem.Aby dojrzał potrzebujemy 5 dni.A potem...no właśnie, tu jest największy problem, i dlatego ja przeprowadzę Cię przez ten proces krok po kroku, bez udziwnień i tajemniczych haseł.Potrzebujesz:Dobrą, grubo zmieloną mąkę żytnią razową czy orkiszową typu 2000 lub 1850. BARDZO WAŻNE.Im mniej przemielona, tym lepiej.SŁOIK. Koniecznie wyparzony i wystudzony.Słoik powinien być 1 litrowy, lub większy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb na zakwasie, pieczenie, słoik, chleb, mak, mąka orkiszowa, chleb na drożdżach , chleb razowy, bez pieczenia

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.