Sos pieczeniowy i gulasz z łopatki (2 w jednym)

Sos pieczeniowy i gulasz z łopatki (2 w jednym)

Sos pieczeniowy i gulasz z łopatki (2 w jednym)

Przepis na : obiad

Robię gulasz, a przy okazji i sos pieczeniowy, taki swojski a nie z proszku. Można go zamrozić  i dodawać do potraw. Przepis jest na około 6 porcji gulaszu, oraz około 1 litra sosu. - około 60 dkg łopatki - 3 cebule, olej lub smalec do smażenia - 2 marchewki, pietruszki - kawałek selera i pora, 4 ząbki czosnku - sól, pieprz, majeranek, tymianek, liść laurowy - łyżka mąki ziemniaczanej - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - pół szklanki wina czerwonego lub wody Mięso kroimy na małe kosteczki, smażymy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, gulasz, mięso, zupa pomidorowa, por , papryka, marchewka, seler, kasza, kasza gryczana, warzywa, obiad, gulasz z łopatki, sos pomidorowy, mięso na obiad

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.