Mogłoby się wydawać, że w kwestii jajek na Wielkanoc niewiele da się już wymyślić. Oczywiście, można zaserwować gościom różnego rodzaju faszerowane jajka , ale też nie każdy ma ochotę na mnóstwo eksperymentów. A co powiedzielibyście na to, żeby doskonale znaną klasykę zaserwować w nieco innym i odświeżonym wydaniu? Właśnie tym są różowe jajka, które są wariacją na temat klasycznych jajek z majonezem. Będą pięknie prezentować się na wielkanocnym stole, ale też z powodzeniem sprawdzą się roli przekąski na różnego ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...