Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka puszka kukurydzy konserwowej 1 cebula 1 por 1 marchewka 1 łyżka oliwy 1 puszka mleczka koksowego sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka kuminu, słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnku granulowanego, zmielonej kolendry 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego natka pietruszki do posypania Przygotowanie: w garnku rozgrzać oliwę cebulę posiekać, wrzucić do garnka na rozgrzany tłuszcz i zeszklić dodać posiekany drobno por i pokrojoną w kostkę marchewkę, podsmażyć około 3 minut dodać ... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.