Przepis na : deser
Znacie mąkę kokosową? Ja od jakiegoś czasu używam jej w kuchni, jest ona wskazana dla osób, które unikają węglowodanów. Jednak wracajcie uwagę na makro mąki na jej opakowaniu, bo są i takie, które mają dużo węglowodanów w 100 g. Dziś zapraszam na kokosowego placka z ulubionymi dodatkami. Składniki: 3 jaja 2 łyżki mąki kokosowej cukier/ słodzik opcjonalnie olej do smażenia ulubione dodatki, u mnie to jogurt naturalny, kakao, rodzynki i banan Przygotowanie: oddziel białka od żółtek ubij białka na sztywną pianę... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.