Przepis na : obiad
5 / 5 ( 2 votes ) Drobiowe żołądki duszone tradycyjnie w sosie na zasmażce Duszone żołądki, tak to może niektórych zlać zimnym potem. Cóż ja do nich nie należę Jestem wielkim miłośnikiem podrobów, wszystkich dosłownie. Nie stronię od wątróbki, nerek a nawet móżdżku. Chociaż tego ostatniego nie jadłam już lata. Cóż zabrzmiałam jak jakieś rozmarzone, krwiożercze zombie Przerażony? Spokojnie, nie biegam po chlewniach i kurnikach i nie wyjadam kurzych serc czy świńskich móżdżków żywcem.. Jeśli zaś chodzi o same podro... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...