Przepis na : kolacja
Sierpień ma smak jabłek. Tych pierwszych, papierowych, spadających nocą z drzewa, umytych poranną rosą i zbieranych do koszyka. Na szarlotkę, dżem, kompot, pure, racuchy... albo zupę jabłkową ze śmietanką i makaronem. Taką zupę można jeść na ciepło, ale po ostudzeniu również smakuje pysznie. Makaron można zastąpić grzankami z chałki albo sucharkami, które wymieszane z zupą stają się miękkie. Zupa jabłkowa z makaronem Składniki (na 2 porcje): 0,5 kg jabłek (ok 10 papierówek) 1 łyżka masła 2 łyżki cukru ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...