Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym

Mięso z królika jest bardzo delikatne w smaku.  Ja zrobiłam go w sosie śmietanowym z rozmarynem. Polecam Wam jest bardzo smaczny. Składniki: 1 tuszka z królika 2 szklanki mleka 400 ml śmietany 18% 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz słodka papryka Wykonanie: Tuszkę z królika  podzielić na mniejsze kawałki, zalać mlekiem i odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie mięso wyciągnąć z mleka i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.