Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Nie ma nic lepszego, kiedy wracasz zmarznięta, a w garnku grzeje się pyszny kapuśniak na wędzonce. Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :) Ja uwielbiam podany z pieczywem. Idealna zupa na chłodne zimowe dni.  Może i Wy skusicie się na talerz kapuśniaku. Inne przepisy na zupy znajdziecie na blogu  w zakładce  ZUPY. Składniki: 3 wędzone żeberka 500 g kiszonej kapusty 2 łyżki smalcu 6 średnich ziemniaków 2 średnie marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2,5 l wody 1 łyżka mąki 2 liście ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.