PASTERYZOWANY SOK Z DYNI MARCHWI I JABŁEK

PASTERYZOWANY SOK Z DYNI MARCHWI I JABŁEK

PASTERYZOWANY SOK Z DYNI MARCHWI I JABŁEK

    Zdrowy i pyszny sok na zimę z dyni , marchewki i jabłek. Przepis dostałam od znajomej 😍 Małgosiu bardzo Ci dziękuję 🥰 robię już drugą porcję i nie wiem czy na tym skończę . Składniki: 60 dag obranej i wydrążonej dyni 1 kg marchewki  1,5 kg jabłek  sok z trzech średnich cytryn  ok 1/2 szklanki cukru  Wydrążoną dynię pokroić w grubą kostkę, marchewkę obrać i pokroić w plastry . Warzywa umieścić w garnku i zalać je 2 litrami gorącej wody , zagotować. Od zagotowania trzymać na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.