Wtorek: Kurczak huli huli

Wtorek: Kurczak huli huli

Wtorek: Kurczak huli huli

Pieczony kurczak w słodkim sosie huli huli świetnie smakuje zgrillowany, ale można go upiec również w piekarniku. Czas marynowania : 8 godzin Czas pieczenia: 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4-6 Pewnie zastanawiacie się co znaczy nazwa kurczak huli huli? Chyba, że wiecie. Jeśli byliście na Hawajach to na pewno zetknęliście się z kurczakiem huli huli, bo danie stamtąd pochodzi i jest szalenie popularne w całym kraju. Istota dania sprowadza się do sosu, w którym marynowany jest kurczak. Historia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, udka , mięso, tarta, grill, pieczone udka, impreza, imbir, kurczak pieczony, babki, udka z kurczaka, podudzia z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.