Środa: Spaghetti z zielonym pesto i świeżą mozzarellą

Środa: Spaghetti z zielonym pesto i świeżą mozzarellą

Środa: Spaghetti z zielonym pesto i świeżą mozzarellą

Super prosty przepis na aromatyczne i orzeźwiające spaghetti. Bazyliowo-miętowe pesto pięknie pachnie, ma lekki, orzeźwiający smak, który zmienia zwykły makaron w niecodzienne danie. Do tego drobno pokrojona mozarella, która częściowo topi się w zetknięciu z gorącym makaronem, a częściowo zastyga w formie niewielkich, smakowitych grudek sera… Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Poczuj mięte do mięty! Jeśli należycie do tych, którzy uważają, że mięta nadaje się tylko do zrobienia moj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, spaghetti, sosy, pasta, tarta, mięso, dania z makaronem, sos spaghetti, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.