Sałatka Cezara z tofu i awokado z sosem tahini

Sałatka Cezara z tofu i awokado z sosem tahini

Sałatka Cezara z tofu i awokado z sosem tahini

Wegańska sałatka Cezara. Zamiast zesmażonego na chrupko boczku jest smażone tofu. Leciutki jest też dresing. Sos do sałatki Cezara zamiast majonezu zawiera tahini zmiksowane z jogurtem kokosowym. Czas : 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2   Szybka, łatwa i zdrowa wegańska sałatka Cezara z tofu, pysznym, lekko pikantnym, chrupiącą sałatą rzymską, kremowym awokado i lekkim dresingiem. Właśnie sos do sałatki Cezara jest kluczowym składnikiem dania, bo zmienia go w zupełnie niecodzienne danie. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka cezara, sałatka, sałatki, awokado, pasta, boczek, kiełki brokuła

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.