Przepis dnia: Kasza orkiszowa z pieczoną brukselką

Przepis dnia: Kasza orkiszowa z pieczoną brukselką

Przepis dnia: Kasza orkiszowa z pieczoną brukselką

Super prosty i super zdrowy przepis na kaszę orkiszową. Dodatkiem jest brukselka pieczona z parmezanem. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 300 g brukselek 3 średniej wielkości marchewki 1/2 szklanki tartego parmezanu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 szklanki kaszy orkiszowej 1 łyżka oliwy lub masła Kilka łyżek siekanej pietruszki lub rukoli Sól Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa. Marchewki obierz, z brukselek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brukselka, kasza orkiszowa, tarta, sosy, rukola, mięso, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.