Pesto z rukoli? Właśnie tak! Pesto z rukoli jest smaczniejsze i bardziej wyraziste niż pesto z bazylii. Ma orzechowy smak i jest pikantne. Świetne do makaronów i gnocchi. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 duże Być może dziwi cię nieco propozycja zrobienia pesto z rukoli, bo zielony sos do makaronów kojarzy ci się pewnie z bazylią. Poniekąd słusznie. Ale nie do końca. Co to jest pesto? „Pesto to sposób w jaki dana osoba robi pesto”. Piękna definicja jaką dziennikarce „Saveur” dał Sergio Ros... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.