Poniedziałek: Kurczak pieczony po prowansalsku

Poniedziałek: Kurczak pieczony po prowansalsku

Poniedziałek: Kurczak pieczony po prowansalsku

Świetny przepis na przypieczonego kurczaka z chrupiącą skórką. Danie wymaga bardzo mało zachodu i pracy, a jest bardzo aromatyczne i smaczne. Czas : 60 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 Gdybyście 50 lat temu poprosili mieszkańca Prowansji, żeby dał Wam przepis na zioła prowansalskie pewnie puknąłby się w czoło. Pół wieku temu nikt ie słyszał o tej mieszance ziół, bo jest to marketingowy produkt wymyślony w latach 70. minionego wieku. Majeranek, cząber, oregano, tymianek, rozmaryn –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, udka , kurczak pieczony, mięso, sosy, pieczone udka, udka z kurczaka, potrawy z kurczaka, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.