Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami

Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami

Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami

Pyszna pomidorowa z pieczonych warzyw i pieczonych jabłek. Idealne połączenie słodyczy, które dają jabłka i marchew i kwaskowości, pochodzącej z pomidorów. Czas: 50 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2-3 Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 jabłka (najlepiej szare renty) 1 łyżka mieszkanki włoskich przypraw (skład znajdziesz tutaj ), albo po ½ łyżeczki tymianku, rozmarynu, bazylii i oregano ½ litra rosołu lub wody 4 łyżki dobrego oleju Sól i pieprz do smak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, rosół, zupa, makaron, ravioli, makarony, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.