Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku

Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku

Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku

Super proste danie z papryk, delikatne, słodkie i zdrowe. Peperonata nieco przypomina leczo w wegetariańskiej wersji. Świetnie smakuje z dobrym chlebem. Czas : Godzina Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Gdyby zrobić listę najprostszych przepisów świata, peperonata na pewno znalazłaby się na niej bardzo wysoko. W zasadzie jest to niemal wyłącznie danie z papryk, długo duszonych, mięciutkich i delikatnych. Peperonata najlepsza jest właśnie latem, kiedy papryki są najbardziej soczyste i najsłodsze. Dla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, sosy, mięso, sos pomidorowy, ciasto, obiad, przystawki, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybki obiad, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasto na niedziele

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.