Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Klasyk kuchni azjatyckiej, proste danie, do zrobienia na szybką kolację lub obiad dla niespodziewanych gości. Składniki każdy znajdzie w swojej kuchennej szafce. Czas: Maksymalnie 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Słodki i kwaśny to dwa zasadnicze smaki azjatyckiej kuchni, które tworzą doskonały, zbalansowany duet, nadając daniom świeżości i nutkę dekadenckiej słodyczy. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym zalicza się do klasycznych, szybkich potraw w barach azjatyckich na całym świecie. Jest to bard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, mięso, ryż, sos pomidorowy, obiad, pierś, kolacja, piersi, kurczak z ryżem, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, filet z kurczaka, szybki obiad, kurczak z warzywami, ryż smażony, ryż z warzywami, kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.